Reviews

Kaartenset 'Gelukkig gevoelig'

Kaarten met Inspirerende activiteiten voor hooggevoelige kinderen (en/of moeders).
Met deze kaartenset werk jij aan meer ontspanning, rust en verbinding bij kinderen.
Door op verschillende pijlers van rust in te zetten, krijgt het brein meer verbindingen waardoor er meer rust en ruimte ontstaat.
De activiteiten zullen zorgen voor verrassende antwoorden, serieuze overdenkingen, nieuwe ontdekkingen en minder prikkels. Door meer ontspanning toe te voegen, plezier en verbinding te maken versterk je de band met je kind.

Omklapper: Neem je thema mee naar buiten…van Kommee 

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Kleuters spelen gelukkig veel buiten. Binnen wordt er vaak thematisch gewerkt, maar buiten is het spel veelal vrij. Hoe leuk is het om je thema ook mee naar buiten te nemen! Kommee heeft een fleurige omklapper uitgegeven waarin bij 25 thema’s een aantal inspirerende buitenactiviteiten worden aangereikt. Bij iedere activiteit staat bij welk ontwikkelingsdoel de activiteit past. De omklapper kan rechtop staan en is gemaakt van stevig karton. Een must voor iedere kleuterleerkracht!
Klik hier om naar de website van Kommee te gaan.

Kom mee naar buiten-kaarten

Mis je even wat inspiratie voor afwisselend buitenspel met kinderen? Dan kan deze kaartenset je helpen. De kaarten helpen kinderen van alle leeftijden om heerlijk buiten te spelen. Het kaartenpakket van uitgeverij Groen Educatief bestaat uit 40 kaarten met buitenspeelideeën. Voor ieder seizoen zijn er 10 kaarten met leuke activiteiten.
Zomaar enkele voorbeelden: Het schoolhek weven, regenspelletjes (ook waarbij de kids droog blijven), andersom verstoppertje, maak je eigen regenboog, enz, enz. Leuke, sprankelende ideeën waarvan de kinderen en de leerkrachten blij worden.
De kaarten zijn aan elkaar bevestigd met een ijzeren ring die open en dicht kan. Je kunt de kaarten in de pauze aan een haak of deurknop buiten hangen, zodat oudere kinderen zelf de ideeën kunnen lezen en een activiteit uit kunnen zoeken. Voor sommige activiteiten zijn extra materialen nodig. Deze activiteiten kun je een dag voor het spel al uitleggen. Zo kunnen kinderen materialen van thuis meenemen die ze bij het spel kunnen gebruiken. In een tijd van computerschermen is deze waaier een prima hulp om de kinderen weer buiten aan het spelen te krijgen. Een echte aanrader!

De waaier van Bloom

Een nieuw hulpmiddel om om te gaan met verschillen in je groep is de ‘Waaier van Bloom’. De basis voor deze waaier is de taxonomie van Bloom. Als leerkracht kun je door je manier van vragen een beroep doen op hogere orde denkvaardigheden. Hierdoor zul je merken dat de kinderen meer alert zijn tijdens het werken.
Waaier van Bloom, kleuteridee.nl, review
In het denken van kinderen zijn verschillende niveau’s die vragen om verschillende werkvormen. Deze waaier is daarbij een handig hulpmiddel. Bij alle niveau’s vind je een enorme hoeveelheid aan vragen en producten. De waaier is dus ook een hulpmiddel bij  analyseren, evalueren en creëren. Dit zijn vaardigheden die passen bij (hoog)begaafde kinderen. De waaier is iedere dag te gebruiken tijdens je lessen, omdat alles kort en overzichtelijk op een rij staat.
taxonomie van Bloom
Deze waaier kun je op je bureau neerleggen en af en toe gebruiken om te spieken. Niet alle werkvormen zijn geschikt voor kleuters, maar bij ieder denkniveau zijn wel een aantal werkvormen opgenomen die bij kleuters passen. De waaier is een product van de leerkring ‘Samen in Ontwikkeling’. Kijk voor meer informatie op de website:
http://www.sameninontwikkeling.nl/samen-onderzoeken/omgaan-met-verschillen/waaier-van-bloom