Sinterklaas

Onze materialen en linkjes bevatten alleen Roetveegpieten!

Interactieve praatplaat

Een praatplaat om met kleuters in gesprek te gaan over Sinterklaas. Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen. © Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Interactieve liedlijst

Heel veel liedjes over Sinterklaas, Piet, de stoomboot, het paard van Sinterklaas en de zak.

Spellenpakket Sinterklaas

Pepernootjes & cadeautjes, Tellen maar met Sint & Piet.
Letters sparen, schaduw zoeken, Speel mee en verveel je niet!
Vijf mooie, educatieve spellen voor kleuters bij het thema ‘Sinterklaas’. Bij elk spel vind je een aantal doelen voor groep 1 en 2. Door het spelen van de spellen oefenen de kinderen o.a. tellen en getal kennis, kleuren, vormen, sorteren, letters en woordbeeld. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.

Het spellenpakket Sinterklaas bevat vijf gezelschapsspellen rond 5 december.
Tijdens het eerste spel, ‘Kruidnoten’ moeten de kinderen steeds hun pepernoten tellen en vergelijken. Wie heeft de meeste?
Het tweede spel is een pakjesmatrix. Welk pakpapier zit er om het cadeau en hoeveel pakjes heeft Sint gebracht.
Bij het derde spel ‘SchrijfSint’ draait het om letters en woordbeeld. Letters horen echt bij de meest gegeten chocolade rond pakjesavond. Hoe schrijf je Sint, welke letters heb je erbij nodig? Kijk hiervoor goed op het spelbord.
‘Speculaasrace’ is het vierde spel. Wie verzamelt er de meeste speculaaspoppen? Je kunt ze winnen door heel kritisch naar de afbeeldingen te kijken.
Het laatste spel is een schaduwspel. Sint en Piet gingen fietsen toen klapte hun band. Of nee, nog erger, soms is het hele wiel verdwenen, of de mijter of de zak van Piet. Dat wordt scherp kijken en proberen goede kaarten te verzamelen.
Weer een mooi, educatief spellenpakket met doelen voor groep 1 en 2. Te gebruiken in hoeken, als activiteit tijdens de werkles en zelfs op 5 december of pakjesavond.

Bee-Bot mat Piet

Een vrolijke Pieten Bee-Bot mat vol emoties voor 5 december. Je kunt naast het programmeren heel veel kleuterdoelen oefenen.
De oefeningen met de Bee-Bot kunnen worden gedaan met bijgeleverde downloads en/of met dobbelstenen. Deze mat is 93 cm bij 78 cm. De mat is gemaakt van 500 grams vinyl en is eenvoudig op te rollen tot een klein rolletje van 78 cm. Hij is met een natte doek af te nemen.
Doelen bij deze mat:
-herkennen van emoties
-het benoemen van de kleuren
-kennen van de getal symbolen tot 20
-plaats van het getal in de telrij
-het kennen en benoemen van de vormen.

Woordkaarten

10 Bouwkaarten Sinterklaas

Tien prachtige voorbeeldkaarten om Sinterklaasfiguren te leggen in de bouwhoek. Dit kan met de Haagse Blokkenset of met kleine blokjes.
De kaarten bevatten de volgende afbeeldingen in oplopende moeilijkheidsgraad: een laars, een cadeau met strik, een pietenbaret met veer, de letter s, een stoomboot, een schoorsteen, een paard, een huis en een haard. Er zit een afbeelding van vuur in de bijlage die in de haard van blokken gelegd kan worden.

Thema het paard

Het is ook erg leuk omrond 5 december over het paard te werken. Klik hier voor een uitgewerkt thema 'het paard'.

Woordenschat

Rijmrun, bewegend leren

Heerlijk buiten en binnen rijmen en rennen! Een prachtig rijmpakket voor bewegend leren bij het thema 'Sinterklaas'. Je kunt het pakket meerdere keren gebruiken door de enorme hoeveelheid rijmwoorden.
Het pakket bevat 10 rijmkaarten met heel veel rijmwoorden. De kinderen genieten enorm van dit spel en zijn super fanatiek.

Rekenen voor kleuters

Digibordlessen

De volgende spellen kun je aanbieden als digibordles. Je kunt de kinderen deze spellen ook op de computer, tablet of laptop laten spelen.

Schrijfpatronen

Knutselen

Kleur de mooie stoomboot, knip hem uit en laat hem varen op de tafel.

Piet heeft nachtdienst

Kleurplaten