Moederdag / Vaderdag

(advertentie)

Moederdagkadootjes

Handspiegel

Van karton kun je deze mooie handspiegel maken. Maak zelf een kartonnen mal met de download die je hieronder kunt vinden. Trek hem om op karton en laat de kinderen de spiegel uitknippen.

Ook krijgen de kinderen een kroontje op goud papier. Dit kroontje prikken ze uit. Je kunt het patroon hieronder downloaden. De spiegels worden in één kleur geverfd, zodat de diamantjes die ze er omheen plakken, mooi zichtbaar zijn. Als de spiegel droog is worden het kroontje en de spiegel op het karton geplakt. Aan de achterzijde van de spiegel hebben wij een ijsstokje geplakt voor de stevigheid, half op het handvat, half op het rechthoekige deel. Als de diamantjes zijn opgeplakt, wordt het geheel voorzien van een gedichtje met een krullint. Het gedicht kun je hier downloaden.

Hart, hanger met schelpen, kralen en knopen

De kinderen rollen lichte klei met een roller plat. Neem klei uit één stuk. Daarna wordt er een hart uitgestoken met een grote bakvorm. Bovenin wordt een gat geprikt met een stevig rietje. Daarna drukken de kinderen schelpen, kralen en knopen in één kleur in de klei. Maak het hart dik genoeg en laat de kinderen de kralen en dergelijke er goed diep in drukken. Rijg een lint in dezelfde tint door het gat als de klei droog is.

Strippenkaart

Schaaltje versieren met porseleinstift

Als moeder word je toch helemaal bij van zo’n schaaltje gemaakt door je kind!

Edding heeft porseleinstiften in allerlei kleuren die makkelijk te verwerken zijn. Koop bij de Action effen witte schaaltjes van aardewerk. Laat de kinderen de schaaltjes versieren met stift. Laat de stift 15 minuten opdrogen en zet de schaaltjes een half uur op 160 graden midden in de oven. De stift brandt dan in en de schaaltjes kunnen na gebruik zelfs in de afwasmachine. Je kunt in ieder schaaltje een paar lekkere snoepjes met een hartje doen en het geheel in doorzichtig folie verpakken.

Doosje met hartjes

Een eenvoudig doosje om te maken. Daarna wordt het gevuld met snoephartjes.

De kinderen prikken eerst het hart uit. Vervolgens knippen ze het doosje uit en vouwen de stippellijnen om. Er wordt een stukje gelamineerd plastic aan de binnenkant tegen het hartje geplakt. Het doosje wordt versierd met plakkertjes of figuurponsjes. De letters worden ingekleurd en de naam wordt geschreven op de achterkant van het doosje. Druk het doosje af op stevig A4 papier.

Armband voor mama

De kinderen rijgen een armband met de naam van hun moeder. Er wordt elastiekdraad gebruikt.

Tissuedoos versieren met vingerverf

De kinderen versieren een witte tissuedoos met vingerverf in verschillende kleuren. Als de verf droog is tekenen ze mooie figuren van de stippen met een zwarte fineliner.

Notitieblokje ma-de-lief-ste

De kinderen stempelen kleine madeliefjes met verf op een notitieblokje. Met ponslettertjes plakken ze er tekst bij.

 

Vaderdagkadootjes

 

Vaderdagspel 3 op een rij

Dit spel, ook wel genoemd 'Boter, kaas en eieren' is eenvoudig te maken door kleuters. Het spelbord kun je hier downloaden. Plak het papier op een stukje karton en laat de kinderen de kleurplaat kleuren. De rand kan versierd worden met plakfiguren. De 'stenen' zijn gemaakt van doppen met een stikker erop. Om de 'stenen' op te bergen, hebben de kinderen een envelopje versiert.

Sokkendoosje schilderen met patroon van de sokken

Met kleurige sokken (Action) als voorbeeld, schilderen de kleuters op een doosje het patroon van de sokken na.

Het doosje is afgelakt met kleutervernis en als alles droog is worden de sokken er mooi in gelegd. . Het sokkendoosje hebben we nog verpakt in doorzichtige folie met een strik eraan.

Deurhanger

Een eenvoudig cadeau voor Vaderdag is een deurhanger. Dit is een houten versie, maar je kunt er natuurlijk ook één maken van stevig karton.

Eerst verven de kinderen de deurhanger. Om ook de achterkant te verven moet de voorkant droog zijn. Daarna kan het stempelen beginnen. Je kunt het stempelvel hier downloaden en afdrukken op gekleurd papier.

Aan de ene kant wordt gestempeld 'niet storen', aan de andere kant 'voor papa van...' De woorden staan als voorbeeld al afgedrukt op het vel papier. De gestempelde vakken worden uitgeknipt en aan beide zijden van de deurhanger geplakt.

Pennenhouder voor Vaderdag

Een pennenhouder is bij papa altijd welkom!

Steek met een koekvormpje een vorm uit een dikke plak klei. Maal met een stift of potlood twee gaatjes in de klei en laat de vorm opdrogen. Daarna kunnen de kinderen de vorm verven en evt. voorzien van wiebeloogjes. Een laagje vernis geeft het cadeautje een luxe uitstraling. Bij de Action kun je goedkope pennen krijgen.

 Sleutelhanger met sleutel

De kinderen kleuren een sleutel. Deze wordt bevestigd aan een sleutelhanger (verkrijgbaar bij de Action)

Tijdschriftcassette voor vader

De kinderen beplakken een tijdschriftcassette (verkrijgbaar bij Ikea) met stukjes uit tijdschriften en met stukjes gekleurd papier. Op de rug plakken ze een papier met de tekst ‘papa-rassen’.

Stropdas stempelen voor papa

De kinderen knippen de papieren stropdas uit en stempelen deze met verf. Vervolgens wordt er een elastiek aan geniet.