Insecten & kriebelbeestjes

Interactieve praatplaat

Een praatplaat om met kleuters in gesprek te gaan over allerlei insecten en kriebelbeestjes. Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen.  © Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Interactieve liedlijst

Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Spellenpakket, thema insecten

Tel de stippen, vang de mug, krijg de vlinder, vliegensvlug!

Vijf mooie, educatieve spellen voor kleuters bij het thema ‘insecten’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. tellen en getal kennis, kleuren, vormen, letters, woordbeeld, sorteren en de doorgaande lijn van ei naar vlinder. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.

Tijdens het eerste spel, Insectensprong, oefenen de kinderen kleuren en getalkennis op een speelse manier.
Bij het tweede spel is er een muggenplaag. Welk kind kan zoveel mogelijk keren het woord mug leggen en op deze manier de muggen vangen. Geschikt voor jongste en oudste kleuters.
Het  volgende spel is een insectenmatrix. In dit spel zitten veel mogelijkheden om te differentiëren. Er zijn spelborden die oplopen in moeilijkheid. Tijdens dit spel wordt het kind uitgedaagd om te tellen, te sorteren op grond van twee eigenschappen. Maar ook oefenen met kleuren en vormen komt aan bod.
Bij dit spel leren de kinderen de volgorde in de levenscyclus van een vlinder.
Het laatste spel is een memoryspel. Op het ene kaartje staat een insect afgebeeld met zijn naam erbij. Op het andere kaartje staat alleen de naam van het insect. Het gaat erom dat de kinderen het woordbeeld herkennen.

Weer een mooi, educatief spellenpakket voor kleuters met doelen uit het observatiesysteem ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Te gebruiken in hoeken, als activiteit tijdens de werkles en zelfs als gezelschapsspelen op een feestje met thema ‘insecten’.

Woordkaarten

Rijmrun, bewegend leren

Heerlijk buiten rijmen en rennen! Een prachtig rijmpakket voor bewegend leren bij het thema 'insecten & kriebelbeestjes'. Je kunt het pakket meerdere keren gebruiken door de enorme hoeveelheid rijmwoorden.

Het pakket bevat 10 rijmkaarten met heel veel rijmwoorden. De kinderen genieten enorm van dit spel en zijn super fanatiek.

Bouwkaarten insecten

Kriebelbeestjes, mooi of naar, pak je blokken, bouwen maar!

Tien voorbeelden om insecten met blokken te maken voor kleuters. De kaarten kunnen worden na gelegd in de bouwhoek of met kleine blokjes.  Er is ook een vel ogen bijgevoegd om uit te knippen en neer te leggen op het bouwsel. Er kan ook aan de tafels onder de werkles gebouwd worden. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’.

 Klik op het winkelkarretje om de bouwkaarten aan te schaffen.

Digibordles, tablet en computer

Zet de getallen in de goede volgorde van 1-10 of van 10-1. Je kunt deze spellen fullscreen spelen op digibord, computer of tablet.

Taal met kleuters

Rekenen met kleuters

Schrijven met kleuters

Logische volgorde

Knip uit en leg de plaatjes in logische volgorde van ei tot vlinder. Kan het kind al verbanden leggen tussen verschillende gebeurtenissen. Kan het al benoemen wat eerder of later gebeurd is. Deze werkbladen zijn een handige hulp bij het aanleren van deze aspecten. De kinderen kunnen de plaatjes uitknippen en op een strook papier in de goede volgorde plakken.