Engeland, UK

Interactieve praatplaat

Klik op de linkjes voor allerlei informatieve filmpjes, liedjes over Engeland, UK. Scrol over de plaat om de linkjes aan te klikken.

Interactieve liedlijst

Leuke liedjes bij thema Engeland, veelal met muziek en beeld om tijdens het leren op het digibord te laten zien. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Woordkaarten

Spellenpakket Engeland, UK

Spellenpakket Engeland UK, kleuteridee 2
Spellenpakket Engeland UK, kleuteridee
Dubbeldekker, kopje thee, letters zoeken, tel maar mee!
Vijf fantastische, educatieve spellen voor kleuters bij het thema ‘Engeland, UK’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. tellen en getalbegrip, woordbeeld, letterkennis, begrippen ‘meer, minder, evenveel’, visueel geheugen en woordenschat. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.
Een pakket met vijf fantastische, educatieve spellen. Omdat veel kleuters al spelenderwijs Engels leren, is het leuk voor ze om ook iets over dit land te leren.
Tijdens het eerste spel zijn de kinderen bezig met tellen en getalbeeld en moeten ze zo snel mogelijk alle cijfers die gegooid worden doorkrassen.
Het tweede spel speelt zich af in Londen. Het gaat over de guards, de bewakers bij het paleis. Ook hier neemt tellen en vergelijken een belangrijke plaats in. De begrippen meer en minder komen elke ronde ruim aan bod.
Wie aan Engeland denkt, denkt aan thee. Hierover gaat het derde spel. Maar hoe schrijf je ‘thee’? Wat is de volgorde van de letters? De kinderen nemen het woordbeeld in zich op en zoeken het juiste woord op de kaartjes.
Spel vier is een memory met belangrijke plaatsen en gebouwen uit Engeland. Het spel is ook te spelen als tri-memory.
Het laatste spel geeft Engelse afbeeldingen en woorden. De kinderen gaan op zoek naar de juiste letters om deze woorden te vormen.
Weer een fantastisch, educatief spellenpakket voor kleuters met doelen uit het observatiesysteem ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Te gebruiken in hoeken, als activiteit tijdens de werkles.

Rekenen voor kleuters

Schrijfpatronen

Bee-Bot mat Engeland

Met deze educatieve Engeland (UK) Bee-Bot mat oefenen je kleuters allerlei doelen. De mat is 93 cm bij 93 cm en heeft vakken van 15 bij 15 cm. De mat is gemaakt van 500 gram vinyl en is eenvoudig op te rollen tot een klein rolletje. De oefeningen met de Bee-Bot kunnen worden gedaan met dobbelstenen en/of bijgeleverde downloads.
Bee Bot mat Engeland UK, kleuteridee
Oefen op deze mat heel veel leerdoelen met kleuters:
– woordenschat: benoem de woorden van de afbeelding
– wereldoriëntatie: wat zie je in Engeland (UK)
– tellen: tellen tot 20
– getalbeeld: koppel de getallen aan hoeveelheden
– programmeren: hoe komt de Bee-Bot op de juiste plaats?
De Bee-Bot mat kost €35,50

Bouwhoek

Big Ben bouwen

Leg een aantal foto’s in de bouwhoek van de Big Ben. Zorg voor een aantal gekopieerde klokken met plakgum aan de achterzijde. De kinderen bouwen de toren na. Ze mogen hun stoel gebruiken om hoger te komen. Als de toren af is, kan de leerkracht de klokken bevestigen.
Big Ben bouwen in de bouwhoek met kleuters, thema Engeland, kleuteridee
Big Ben bouwen in de bouwhoek met kleuters 2, thema Engeland, kleuteridee

Stonehenge nabouwen met blokjes

Print een aantal foto’s van Stonehenge uit en laat de kinderen het monument na bouwen.
Stonehenge bouwen met blokken door kleuters, kleuteridee 2
Stonehenge bouwen met blokken door kleuters, kleuteridee

Wachthokje bouwen voor een de Queen’s Guard

Laat de kleuters in de bouwhoek een wachthokje bouwen. Op onze school waren niet genoeg blokken, maar dat mocht de pret niet drukken. Als het bouwsel af was, mochten ze een echte hoed van een Guard op en met een ernstig gezicht in hun wachthokje op de foto.
Hokje voor de guard in de bouwhoek, thema Engeland, Kleuteridee 2
Hokje voor de guard in de bouwhoek, thema Engeland, Kleuteridee

Knutselen

Engelse (UK) vlag knutselen

Laat de kinderen deze dubbele vlag verven. Leg een voorbeeld op de tafel. Als de vlag droog is worden de buitenste randen geknipt. Vervolgens wordt de achterkant van de vlagegen ingesmeerd met lijm. De vlaggen worden dubbelgevouwen en met een stok ertussen vastgeplakt. Print het knipvel van de vlag op stevig A3 papier.
Engelse vlag knutselen, UK Flag kindergarten, kleuteridee

Engelse bus, dubbeldekker, knutselen

Dubbeldekker knutselen, Thema Engeland, English bus craft, kleuteridee
Leg rode rechthoekige stukken karton op tafel. De kinderen knippen zelf 2 hoeken rond af. Midden op de bus plakken ze een gele strook papier. De ramen en de willen kun je hieronder downloaden en uitprinten. Doe ook dit op stevig papier. De kinderen knippen alles uit en tekenen met stift de gezichten van de passagiers. Ook het bordje London wordt op de bus geplakt. Deze leerling tekende boven in de bus een tweeling 🙂

Big Ben knutselen met kleuters

Big Ben knutselen met kleuters, thema Engeland, Big Ben craft kindergarten, kleuteridde
Neem een leeg melk -of yoghurtpak en was deze van binnen goed schoon. Knip de schuine bovenkant er precies op de vouwlijn af. De kinderen knippen eerst het puntdak uit papier (zie download hieronder). Vervolgens maken ze van alle zwarte strepen een vouw en plakken met het lipje de toren rond. Daarna bevestigen ze de onderste omgevouwen rand van de toren met plakband bovenop het lege pak.
Dan smeren de kinderen op een vel papier alle randen vol met lijm en plakken het papier rond de doos. Doe het zelf eerst een keer duidelijk voor en de kinderen kunnen het prima. Dan worden er twee dunne strookjes papier op verschillende hoogte om het pak geplakt. Er worden vier klokken uit het onderstaande knipvel geknipt en op iedere zijde wordt er een klok vast gelijmd. Tenslotte trekken de kinderen allemaal strepen op het papier tussen de strookjes.
Een prima oefening voor de fijne motoriek.

Bewaker (guard) knutselen met kleuters

Bewaker uit Londen knutselen met kleuters, thema Engeland, London guard craft kindergarten, kleuteridee
De basis van deze paleiswacht is een lege toiletrol. Deze is beplakt met allerlei gekleurde papierstroken. De kinderen beginnen onderaan met een zwarte strook voor de broek, daarboven een rode strook voor de jas. Dan een bredere huidskleur strook voor het gezicht. Op het bovenste randje van het gezicht wordt de brede strook van het gezicht geplakt. Deze wordt van boven op elkaar geniet en de kinderen knippen de hoekjes van boven rond af.
De kinderen tekenen met stift haar en het gezicht en plakken er beweegbare oogjes op. Van een witte strook wordt een sjerp en van goud papier  wordt een riem gemaakt. Aan de twee zijden van de hoed wordt één stukje touw bevestigd.
Alle poppetjes in een rij en de wisseling van de wacht kan nagespeeld worden.
Bewaker uit Londen knutselen met kleuters, thema Engeland 2, London guard craft kindergarten, kleuteridee
Bewaker uit Londen knutselen met kleuters, thema Engeland 3, London guard craft kindergarten, kleuteridee

Tower Bridge knippen en plakken met kleuters

Leg op de tafel een paar foto’s van de Tower Bridge, gekleurd papier, stiften, scharen en lijm. De kinderen knippen en plakken de Tower Bridge van papier. Ze kunnen kiezen of ze de brug open of dicht maken. Als de brug dicht is kunnen ze met stift verkeer op de brug tekenen. Als ze de brug open maken, is het juist leuk om een boot op het water te tekenen.
Tower Bridge knippen en plakken, thema Engeland, Kleuteridee
Tower Bridge knippen en plakken, thema Engeland, Kleuteridee
Tower Bridge knippen en plakken, thema Engeland, Kleuteridee 2

Kroon en lijst voor Queen Elizabeth knutselen

Koningin Elizabeth knutselen met kleuters 2, thema Engeland , Queen Elizabeth craft kindergarten, kleuteridee
Koningin Elizabeth knutselen met kleuters, thema Engeland , Queen Elizabeth craft kindergarten, kleuteridee
Gebruik voor dit schilderij de download hieronder en druk deze af op stevig A3 papier. Leg goud en zilver papier op tafel met plastic diamantjes en stroken gekleurd papier. De kinderen maken zelf een kroon van paier en plakken de diamanten erop. Daarna knippen ze met een figuurschaar de randen van de gekleurde stroken af en plakken deze als lijst om de koningin. Ook de lijst wordt versierd met diamantjes.

Engelse drop knutselen met kleuters

Engelse drop knutselen, thema Engeland, kleuteridee
Engelse drop knutselen 2, thema Engeland, kleuteridee
Met strijkkralen kunnen de kinderen Engelse drop maken. De laagjes worden afzonderlijk gelegd en gestreken. Voor de jongste kleuters, kun je met schilderstape het legplankje gedeeltelijk afplakken. De afzonderlijke laagjes worden op elkaar geplakt met lijm.

Online spellen

Dubbeldekker online kleuren op computer of tablet.