Jaarwisseling

(advertentie)

Interactieve praatplaat

Liedje

Een liedje over de jaarwisseling. Klik op download voor de tekst en noten.

Woordkaarten & Schrijfpatronen

Digibord, computer en tablet

De kinderen tellen puzzelend af van 10 naar 1. Als ze het goed doen verschijnt er steeds bewegend vuurwerk.

Knutselen

Vuurwerk maken met wasco en ecoline

De kinderen teken met wasco vuurwerk in de lucht. Daarna bestrijken ze het hele papier met ecoline.

Kalender 2020

Vrolijk kleuterkalender. De kinderen kunnen op de bovenste helft zelf een tekening of plakwerkje maken. Printen op stevig papier A3-formaat.

Hieronder de knipkalender. De kinderen knippen de rechthoeken met de maanden uit. Er wordt een stapeltje gemaakt van januari t/m december en bovenin komt een nietje. Voor deze kalender kunnen de kinderen zelf een achtergrond maken van karton of van bijv. een knutselwerkje van een klok. De knipkalender printen op stevig A3 papier.

Vuurwerkshow

Maak je eigen vuurwerkshow. Bij het eerste spel kunnen de kinderen zelf de kleur, vorm, snelheid en richting instellen van 10 vuurpijlen. Daarna steken ze de pijlen online aan en kunnen ze van hun eigen vuurwerkshow genieten. Bij het tweede spel kunnen ze het vuurwerk de lucht in schieten en de kleuren aanpassen.

Dit derde spel is heel eenvoudig programma voor kleuters. Er zijn steeds drie vuurpijlen. De kinderen klikken op de plaats van het scherm waar ze de vuurpijl naar toe willen laten vliegen. Daar komen de prachtige kleuren.

Ook onderstaand spel geeft een mooie vuurwerkshow.