Bijen

 Interactieve praatplaat

Een praatplaat om met kleuters in gesprek te gaan over het thema ‘bijen’. Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen.  © Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Interactieve liedlijst

Heel veel liedjes met beeld bij het thema bijen. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Woordkaarten voor kleuters, thema bijen

Rekenen voor kleuters

Klik op de afbeelding voor een groot formaat om te printen.

Schrijfpatronen

Knutselwerkjes

Stap voor stap bijen tekenen
bijen tekenen stap voor stap, kleuteridee, thema insecten
Naast creativiteit is het ook nodig dat kinderen leren dat ze soms iets stap voor stap vanaf een voorbeeld kunnen of moeten uitvoeren. Dat zullen ze in hun leven vaak tegen komen. Met dit voorbeeld gaan de kinderen aan de slag om zelf met wasco bijen te tekenen. Daarna worden de bijen ingekleurd met Ecoline.
bijen tekenen stap voor stap, kleuteridee, thema insecten
bijen tekenen stap voor stap, kleuteridee, thema insecten
Bijenkorf
De bijen die hierboven beschreven staan, kun je ook goed gebruiken als je een bijenkorf wilt maken. Hiervoor heb je stevig karton nodig.
bijenkorf knutselen, bee hive craft kindergarten, kleuteridee
De kinderen knippen de bijenkorf en de staanders uit. Ze knippen de 4 rechte zwarte lijnen in. Hierna worden de korf en de staanders geverfd. Op de korf worden daarna strepen geschilderd. Als alles droog is, kunnen de knipjes van de staanders in de knipjes van de korf geschoven worden. Dan kan de korf rechtop staan.
bijenkorf zwart wit, thema insecten voor kleuters, kleuteridee 2
Aan de achterkant van de korf wordt een honingraat geplakt. De uitgeknipte bijen van de knutsel hierboven worden met dun ijzerdraad door de korf geprikt. Het ijzerdraad kan gebogen worden, zodat het net lijkt dat de bijen voor de korf vliegen.
bijenkorf thema insecten voor kleuters, kleuteridee 3
Pinterest
Meer dan 300 lesideeën bij het thema bijen voor kleuters. Klik hier of op onderstaande afbeelding.