Raar, maar waar!

(advertentie)
Op deze pagina staat materiaal over de onderwerpen wetenschap, natuur en techniek.

Interactieve praatplaat

Klik op de linkjes voor allerlei informatieve filmpjes rond het themanatuur, wetenschap en techniek. Scrol over de plaat om de linkjes aan te klikken. Deze plaat mag niet op andere websites getoond worden. ©

Interactieve liedlijst

Heel veel liedjes bij thema ‘Raar, maar waar!’, veelal met muziek en beeld om tijdens het leren op het digibord te laten zien. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Spellenpakket 'Raar, maar waar!’

Voor de kleuteruniversiteit maakte ik weer een prachtig spellenpakket bij het thema van de Kinderboekenweek 2015.
Rol een robot, zoek een blad. Oeps het regent, ik word nat.
Raar: met stroom gaat de lamp aan. Waar! De raket gaat naar de maan.
Een bijzonder leerzaam spellenpakket met 10 spellen rond de thema’s natuur, wetenschap en techniek met reken- en taaldoelen. Zo wordt er veel geteld, kijken we hoeveel woordstukjes een woord heeft en zijn we spelenderwijs bezig met letters, kleuren en vormen. We leren o.a. hoe de stroom in huis komt, hoe de waterkringloop werkt en welke dingen er drijven of zinken. Bijzonder geschikt om te gebruiken tijdens de Kinderboekenweek van 2015 met het thema: Natuur en techniek, raar maar waar!
Klik hier om naar het pakket te gaan.

Woordkaarten

Rekenen voor kleuters

Schrijfpatronen

Richtingspel

Print alle materialen op A4-formaat en knip de kaartjes van het ‘Raar, maar waar’ spel uit. Het spel wordt gespeeld met één of twee kinderen, zodat ieder goed de plaatjes op het grote spelbord kan zien. Wil je toch met meer kinderen spelen, dan kun je een extra exemplaar van het grote spelbord uitprinten. De kinderen krijgen een spelbordje met pijlen en zoeken het eerste plaatje van hun spelbord op het ‘raar, maar waar spel’, daarna volgen ze de weg die hun pijltjes aangeven en zien bij welk plaatje ze uitkomen. Een kaartje van dit plaatje wordt op het laatste vakje van hun speelbordje gelegd. Er zijn verschillende niveaus. De eenvoudigste spelkaarten hebben twee pijlen. Ieder hoger niveau heeft één pijl meer. Op de spelborden waar het eerst plaatje geen afbeelding is, kun je zelf een afbeeldingsplaatje op leggen.

Niveau 1: vier spelborden met twee pijlkaarten

Niveau 2: vier spelborden met drie pijlkaarten

Niveau 3: drie spelborden met vier pijlkaarten

Niveau 4: vier spelborden met vijf pijlkaarten

Puzzels

Liedje

Robbie Robot

Digibord, computer en tablet