Beroepen

Van 6 oktober t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is: Worden wat je wil. Een heerlijke week dus om over beroepen te werken.

Interactieve praatplaat

Spellenpakket Beroepen

Wat wil je worden, wat wil je worden, wat wil je worden als je groter bent?
Vijf geweldige, educatieve spellen voor kleuters bij het thema ‘Beroepen’. Met doelen om te observeren. Door het spelen van de spellen oefenen de kinderen o.a. tellen en getalbegrip, woordbeeld, letterkennis, begrippen ‘vooruit, achteruit, opzij’, rijmen, benodigdheden bij een beroep en woordenschat. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.
Het pakket bevat de volgende spellen:
  1. Wie is het? (beroepenversie)
  2. Beroepenlotto
  3. Beroepsletters
  4. Wat ga je worden?
  5. Rijmmemory Beroepen

Bee-Bot mat Beroepen

Worden wat je wil! Dat kun je verkennen met deze leuke Bee-Botmat Beroepen. Je krijgt er een download met heel veel kaartjes bij. Laat de Bee-Bot lopen van het beroep naar het object dat bij dat beroep past. Een must voor de kinderboekenweek!
De Bee-Bot mat kost €35,50
De mat is 93 cm bij 93 cm en is gedrukt op 500 grams vinyl.

Woordkaarten

Er zijn woordkaarten zonder en met lidwoorden te downloaden.
Klik hier voor de woordkaarten met lidwoorden.

Schrijfpatronen

Rijmrun, bewegend leren

Heerlijk buiten en binnen rijmen en rennen! Een prachtig rijmpakket voor bewegend leren bij het thema 'beroepen'. Je kunt het pakket meerdere keren gebruiken door de enorme hoeveelheid rijmwoorden.
Het pakket bevat 10 rijmkaarten met heel veel rijmwoorden. De kinderen genieten enorm van dit spel en zijn super fanatiek.

Uitgewerkte thema's beroepen

Klik op een beroep om ideeën op te doen.

Digibord, tablet en computer