Speelmatten

Splitsmat 1-10 & splitsmat 1-20

Een super handige Splitsmat voor de onderbouw om het splitsen te automatiseren. Ook fijn om in te zetten bij RT in groep 3 en 4. De kinderen zijn bewegend aan het leren. Op de witte bal komt een getal (bijv. 10) en de kinderen zetten een voet aan beide kanten van de splitslijn op de getallen die samen 10 vormen.  Bij de mat krijg je een gebruiksaanwijzing met 10 lesideeën en met getallenkaarten. De mat kan ook gebruikt worden voor het automatiseren van optellen en aftrekken t/m 10.
De mat is 100 cm bij 160 cm en kent een ongekende schat aan spelmogelijkheden. De mat is gedrukt op dik vinyl van meer dan 500 gram. De mat is eenvoudig opgerold te bewaren.
Op de mat staan twee keer de getallen tot 10. De kinderen kunnen er op springen. De mat is voor gebruik zonder schoenen.
De splitsmat is ook te combineren met de Splitsmat 1-20.
De prijs van een Splitsmat is €52,00

Kikkermat voor de rekenhoek

Kleuteridee ontwierp een leuke kikkermat voor in de rekenhoek.
De mat is 2 m bij 80 cm en kent een ongekende schat aan spelmogelijkheden. De mat is gedrukt op dik vinyl van meer dan 500 gram. De mat is eenvoudig opgerold te bewaren.
Op de mat staan de getallen tot 20. De kinderen kunnen er op hinkelen, verspringen en heel veel spellen op spelen. Ze kunnen oefenen met getallen, hoeveelheden, kleuren, vormen en afstanden. Bij de mat zit een gebruiksaanwijzing met spelregels. De mat is voor gebruik zonder schoenen.
De mat wordt geleverd met gebruiksaanwijzing en downloads, maar zonder materialen die gebruikt kunnen worden bij deze mat.
Speelkleed kikkermat voor rekenhoek, kleuteridee
Speelkleed kikkermat voor rekenhoek, kleuteridee
Speelkleed kikkermat voor rekenhoek, kleuteridee 11.
Speelkleed kikkermat voor rekenhoek, kleuteridee 10.
Speelkleed kikkermat voor rekenhoek, kleuteridee.
Speelkleed kikkermat voor rekenhoek, kleuteridee 2.
Speelkleed kikkermat voor rekenhoek, kleuteridee 3.
kikkerspelmat rekenhoek, kleuteridee.nl
De prijs van de kikkermat is € 42,00
Materialen die je kunt gebruiken bij de kikkermat
De onderstaande materialen kunnen gebruikt worden op de kikkermat. Je kunt deze materialen door kinderen mee naar school laten nemen. Ook kun je ze zelf aanschaffen. Klik op de afbeeldingen om deze materialen te bestellen.
kikkermat rekenhoek, kleuteridee.nl

Motoriekmat

Op deze mat kunnen de kinderen heerlijk bewegen. Je kunt de mat gebruiken tijdens een (circuit) gymles. Maar je kunt hem ook gewoon in de klas of in de gang leggen voor kinderen die wat extra beweging of oefening nodig hebben. De voetstappen staan op het strand aan de vloedlijn en is opgevrolijkt met allerlei schelpen en zeedieren. De mat is 40 cm bij 400 cm, is gedrukt op dik vinyl en je kunt hem eenvoudig oprollen en wegzetten.
Speelkleed motoriek voor kleuters, kleuteridee.nl
Speelkleed motoriek voor kleuters, kleuteridee 2
Bekijk op onderstaand filmpje hoe de mat door de kinderen gebruikt wordt.
Na een paar keer springen, bedenken de kinderen allerlei leuk manieren om over de mat te gaan, zoals: hinkelend, springend met armen naar voren, springen met armen omhoog enz.
De prijs van de motoriekmat is € 42,00

Kiezelvijver voor regenboogstenen

De mat ‘Kiezelvijver’ is bedoeld om een geweldige hoek in je klas te maken. In combinatie met de ‘Regenboogstenen’ zijn de kinderen spelend bezig met  tellen, sorteren, kleuren, vormen, reeksen en afmetingen. Ver komen alle begrippen langs zoals hoog, laag, breed, smal, zwaar, licht enz. Ook kun je kiezeltorens meten en vergelijken of stenen wegen. Dus een prima rekenhoek! Ook oefenen de kinderen hun motorische vaardigheden met stapelen en puzzelen.  De mat is in twee verschillende afmetingen verkrijgbaar. De mat is voor gebruik zonder schoenen!
Kiezelvijver, speelmat voor regenboogstenen, kleuteridee
Kiezelvijver, speelmat voor regenboogstenen, kleuteridee 2
Kiezelvijver, speelmat voor regenboogstenen, kleuteridee 3

Vliegenmeppermat letters met of zonder twee-tekenklanken

Sla er op los en leer de letters! Voor enorm veel speelplezier met letters in de klas. De kinderen draaien een letterkaartje om en wie slaat het eerst op de juiste vlieg met die letter? Een geweldige educatieve lettermat om bewegend de letters aan te leren. Je kunt het spel met twee of meer leerlingen tegelijk doen. Ieder heeft een eigen vliegenmepper. Degene die het eerst op de juiste letter mept, krijgt een punt. Wie het eerste tien punten heeft is winnaar. De kinderen hebben erg veel plezier tijdens het spel.
Vliegenmeppermat om letters te leren, kleuteridee.nl
Je kunt deze mat inzetten tijdens je taalactiviteiten of in je hoek voor geletterdheid of bij remedial teaching in groep 3. Alle letters van het alfabet staan op een vlieg op de mat. De leerkracht noemt een letter en het kind slaat zo snel mogelijk op de juiste vlieg met een vliegenmepper. Het spel kan ook zonder de leerkracht gespeeld worden als er gebruik gemaakt wordt van letterdobbelstenen of letterkaartjes.
Het is ook leuk om het spel met de hele klas tegelijk te spelen en per vier kinderen een mat in te zetten.
De mat is 1,26 m bij 56 cm.  De mat is gedrukt op stevig vinyl van meer dan 500 gram. Hij is makkelijk oprolbaar zodat je hem heel klein (een rolletje van 56 cm hoog)  op kunt bergen als je hem even niet wilt gebruiken

Nu ook een versie met twee-tekenklanken!

Vliegenmeppermat met tweeklanken
Deze mat is 1,68 m bij 56 cm.  De mat is gedrukt op stevig vinyl van meer dan 500 gram. Hij is makkelijk oprolbaar zodat je hem heel klein (een rolletje van 56 cm hoog)  op kunt bergen als je hem even niet wilt gebruiken.
Letters leren met de vliegenmeppermat van Kleuteridee 2
Vliegenmeppermat om letters te leren, kleuteridee
.
De prijs van de vliegenmeppermat zonder tweetekenklanken is € 36,00
De prijs van de vliegenmeppermat met tweetekenklanken is € 41,00